La cursa asta, fiind un circuit de 3km cu o urcare scurta cu panta maxima de 13%, nu-mi fac vise de un rezultat prea stralucit, dar am venit pentru atmosfera si pentru adrenalina. Incercand sa ma incalzesc, dau cateva ture pe traseu, mai aranjez din gardurile picate din cauza vantului si ma gandesc deja ca poate era mai bine sa ma fi dus la Brasov, la MTB Stejarii Seculari. Traseul de la Mioveni mi se pare destul de tehnic, avand in vedere cei aproximativ 200 de concurenti (cel putin pentru nivelul meu).
Ma asez binisor la start, nu prea in fata, ca imi cunosc nivelul. 1) Trebuie sa fac ceva cu tehnica mea de prindere a piciorului in pedale, ca a trecut jumatate de pluton pe langa mine pana am reusit eu sa imi prind al doilea picior in pedale. Primul tur este cel mai violent, cand incerc sa raman cat mai in fata. Dupa prima urcare vine o curba in care o fata taie curba, aproape ma baga in bordura si trebuie sa franez, apoi tot ea imi mai taie odata fata ca sa treaca pe langa limitatorul de viteza aflat pe sosea. 2) Trebuie sa iau curbele pe exterior.

mioveni1

Cobor in viteza, totul bine, iar dupa cateva ture, traseul nu mai pare atat de dificil si in plus ma simt bine. Am gasit pe un baiat din Craiova(numarul 100), care merge foarte bine si ma lipesc de el ca o lipitoare.

mioveni2

mioveni3

La un moment dat am incercat sa trag si eu, sa nu fiu “wheel sucker” pana la capat, dar se pare ca nu ii place viteza mea, asa ca ma intorc la jobul meu de “wheel sucker”. Dupa mai multe ture, in care pe plat incerc sa ma menajez iar pe urcare fac tot ce pot sa nu-l pierd pe numarul 100, exact dupa zona de start, dupa ce cobor o bordura, fac pana. Perfect, dupa injuraturile necesare, dau roata jos si cand sa iau sculele, imi dau seama ca nu le-am luat cu mine. Perfect, dupa injuraturile necesare, pun roata la loc si plec pe langa bicla pana la zona de start, cu gandul sa anunt abandonul. In zona de start aud ca nu sunt singurul care a patit-o si vad ambulanta de biciclete la fata locului, asa ca hotarasc sa imi repar roata si sa continui antrenamentul. Era coada la reparatii, dureaza ceva. Turul asta a fost de 25 de minute in loc de 5 minute, dar cel putin sunt din nou in cursa, si imi place. Mai ales ca ma odihnisem, ma simteam foarte puternic. Nu trece mult timp, ca la un moment dat vad ca vine din spate plutonul fruntas si ma dau pe dreapta sa il las sa treaca, neobservand ca in fata mea este un biciclist care mergea foarte incet. Vad cum ma apropii cu viteza prea mare de roata biciclistului si pun frana brusc sa evit coliziunea, dar am apasat prea tare pe frana fata si roata din spate zboara atat de rapid ca urmatoarea imagine din fata ochilor este incercarea mea de a evita sa cad pe roata din spate a biciclistului. M-am dat peste cap atat de artistic, ca ma oftic ca nu a facut nimeni o fotografie. Un domn de pe margine imi aduna bucatile ochelarilor de pe sosea, verifica bicicleta si imi zice sa ma urc. Eu buimac, incercam sa fac o verificare a pagubelor anatomice. Partea dreapta era franjurata bine. Cot, genunchi, sold, spate si un deget scrantit in cel mai bun caz. Vazand entuziasmul omului care imi da si o gura de apa, ma urca pe bicicleta si ma impinge, hotarasc sa continui, nu mai aveam mult din cursa. Vine urcarea si incerc sa schimb pe cel mai mare pinion, dar urechea schimbatorului s-a strambat cred si lantul imi intra la spite. Ma opresc, pun lantul la loc si continui sa urc pe un pinion mai mic, sa fie antrenamentul si mai puternic. Aproape de capatul urcarii, este Cristi, care ajuta pe cine are nevoie, si imi spala rana de la cot in alergare. Unde sunt fotografii?? Mi-am imaginat o fotografie atat de faina, ca m-a facut sa zambesc. Nu ma mai deranja nici sangele lipicios dintre degete.
Ajung la final, ma invart putin prin zona sa ma mai linistesc si merg la ambulanta sa imi panseze ranile. Degetul nu pare rupt, doar e cam negru si umflat.
Rezultate oficiale:
Overall : 137 / 191
Categorie : 42 / 51
Totusi, cred ca sunt gresite, pentru ca pe site-ul de cronometraj apar ca am mai facut doar 3 ture dupa pana, dar am facut 5 ture dupa incident. In fine, nu ca ar conta, doar pentru moralul meu.
Dupa ce pun bicicleta pe masina, observ ca am crapat cadrul destul de rau sa imi fie frica sa-l mai folosesc. Trist, mai ales ca nu a fost traseul de vina, ci doar neatentia mea. 

Profil tura Mioveni
Profil tura Mioveni

Fotografiile sunt realizate de Events Photographer.