In 2014, cand am participat ultima oara la Maratonul Vinului, pe acelasi traseu, m-am simtit super si am terminat cel mai sus in clasament pana la data respectiva:

General  Participanti  Timp total Delta fata de primul concurent
24 286 1:59:22 0:26:30
Categoria 30-39
8 155 1:59:22 0:19:20

Nu am iesit anul acesta cu MTB-ul, doar odata miercuri inainte de concurs, sa fiu sigur ca mai stiu sa schimb vitezele :)). Totusi speram in sinea mea la un rezultat mai bun ca in 2014.
Racoare inainte de start, ceva ciudat pentru concursul acesta, pentru ca de obicei este canicula. Dar, nu-mi fac griji, ca oricat de rece este la start, cu siguranta imi va fi cald pe urcarea dintre vii. Fac cateva ture de incalzire cautand in acelasi timp un loc singuratic sa scap de lichidele inutile. Din cauza vantului, dau cu putin noroc si pe roata din fata.
Ma asez prost la start, ca de obicei, adica prea in spate de primii concurenti si in mijlocul inghesuielii, unde cativa unguri ma studiau atent si incep sa devin claustrofob. Se da startul si daca inainte de de plecare il vedeam pe Marcel in fata, din cauza inghesuielii, dispare rapid si raman asteptand ca fetita din fata mea sa urce la loc pe bicicleta.
Pana la urcarea dintre vii am mers foarte bine, am depasit destul de multi concurenti si l-am ajuns si pe Marcel din urma. Aici, din cauza oboselii probabil si a lipsei de tehnica, mi-am pierdut echilibrul si m-am oprit exact in panta. Urc rapid, si la nici 10 metri imi intra o creanga la roata, se infasoara in jurul pinioanelor si trag cat pot de tare, crezand ca o pot rupe si o sa cada ea, fara sa ma mai opresc iarasi, dar n-am nici o sansa. Asa “dragut” treceau oamenii pe langa mine …. ca imi venea sa urlu. Pana la urma ma dau jos, desfac caracatita din jurul pinioanelor si plec mai departe. Inca il mai vedeam in departare pe Marcel.
Spre finalul primei ture, am reusit sa ies in poze iarasi cu Marcel, dar pe coborari am fost slab si am ramas mereu in urma.

marvi cu marcel

Tura a 2-a, am incercat sa trag tare sa castig un avans suficient sa nu raman iar in urma pe coborari, dar nu am izbutit. Exact inainte de intrarea pe sosea la final, incercand sa mai recuperez din distanta pierduta pe coborare, n-am reusit sa ma iau o curba sa am intrat in balariile de pe margine, prin care se ratacisera si niste urzici.
Chiar daca am scos un timp mult mai bun ca in 2014 ( cel mai bun an al meu 🙂 ), cu o diferenta de aprox 15 minute, totusi m-am clasat mai prost anul acesta. Competitia e din ce in ce mai apriga.

General  Participanti  Timp Total  Delta fata de primul concurent
27 292 1:44:30 00:15:31
Categoria 30-39
11 130 1:44:30 00:14:11

prin vie cu marcel

In schimb, pulsul a fost ceva extrem, 1 ora si 44 minute cu media pulsului la 92% din maxim. As fi zis ca e de la caldura, dar nu a fost nici pe departe cald ca in 2014 si atunci nu am avut o medie chiar atat de mare (90%). Daca as fi baut o cafea inainte, as fi dat vina pe ea, dar nu am baut nimic care sa-mi fi crescut pulsul. Unde mai pui ca maximul ar trebui sa fie mai jos dupa 2 ani :), cel putin teoretic. Poate faptul ca am baut pe tot parcusul cursei doar jumatate de bidon de apa cu isostar sa fi fost o problema … sau poate diferenta de 15 minute sunt pentru cei 2% in plus.
La final cand am ajuns la masa de alimentare, am mancat cele mai delicioase doua bucati de napolitana pe care le-am gustat in viata mea. :)))

marvin

marvin_eu_gura_deschisa marvin_balta