DCIM100GOPROGOPR2242.

Dupa cateva zile de pauza am zis ca e un moment bun sa mai fac un test de FTP, si daca nu am un rezultat favorabil, cel putin e un antrenament pe cinste. Oricum, cand incep testul ma gandesc doar la primul interval de 8 minute din cele 2. Daca m-as gandi de la inceput ca trebuie sa le fac pe amandoua, cred ca as ceda de la jumatatea primului interval.

Primul interval l-am inceput mai rezervat, pornind de la valoarea antecedenta, iar de la jumatate cand am vazut ca merge “bine”, am accelerat putin.
Astfel, am obtinut:

  • Power: 280 Watti
  • Hr: 170 bpm
  • Cadence: 94 rpm

La al doilea interval, am inceput de la media primului interval, apoi, incercand sa pornesc un videoclip pe youtube, mi-am pierdut ritmul si m-am trezit ca produceam prea putini watti. Am revenit repede si pe final am dat tot ce mai aveam. Nu e un interval la fel de liniar ca primul, e posibil sa fi putut scoate o medie mai buna, dar cum toate testele mele arata asemanator, sunt incantat ca mi-am depasit rezultatul precedent.

  • Power: 283 Watti
  • Hr: 172 bpm
  • Cadence: 93 rpm

Dupa 7 luni, de cand am reinceput sa urc pe bicicleta mai serios, am reusit sa ajung la forma de anul trecut, ba chiar sa o depasesc usor, tinand cont de rezultatul testului. FTP calculat: 283 * 90% = 255 watti

FTP 283w

Incantat de rezultat, si stiind ca iar urmeaza o perioada de pauza, la 2 zile am iesit la o tura mai lunga unde am facut multe sprinturi la deal.
Daca in cursele din Zwift am avut cele mai bune medii pentru 20 min si 1 ora, la plimbare am reusit cele mai bune medii pentru 5 sec (801 watti) si 1 minut (431 watti).

… si o mica filmare de la tura: